Schoolwebsite en privacy

De school heeft deze website, www.theresiamarienvelde.nl.  

Het is een functionele website, met allerlei actuele informatie.  

Het is zeker de moeite waard om er regelmatig op te kijken. 

Wij plaatsen al jaren geen Nieuwsbrieven meer op de website. Ouders van onze huidige en nieuw aangemelde leerlingen, medewerkers en andere betrokkenen ontvangen nieuws via Klasbord of mail.

 

Social media zijn niet meer weg te denken uit deze tijd. 

Ook voor onze kinderen is het de gewoonste zaak van de wereld.  

Het risico op (anoniem) pestgedrag d.m.v. WhatsApp, Facebook, Twitter, etc. is aanwezig.

Daarom gelden op school een paar afspraken: 

  • Geen mobieltjes op school
  • Leerkrachten vragen/accepteren geen ouders en (oud-)leerlingen als “Vriend” op Facebook, etc. (tenzij al eerder bevriend of familie). 
  • Bij het werken met laptops in de klas worden deze alleen gebruikt volgens de regels en de voorschriften van de leerkracht/de school. 
  • Van u, ouders, verwachten wij óók dat u terughoudend omgaat met het plaatsen van berichtjes, foto’s en filmpjes van leerlingen (anders dan uw eigen kind(eren)) en leerkrachten/andere ouders op bijvoorbeeld uw Facebookpagina.  
  • Indien u in de school foto’s maakt van uw kind(eren), bijvoorbeeld van de eerste schooldag of de verjaardagsviering in de klas van uw kind is het níét toegestaan om ook andere kinderen of de leerkracht daarbij te fotograferen/filmen! 
  • Ook leerkrachten zijn gesteld op hun privacy en zullen er voor waken persoonlijke foto’s en berichten van collega’s, leerlingen en ouders met anderen te “delen”.  
Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT