groep 1/2

Leerkrachten

Op maandag t/m donderdag staat Angela in de groep. Op vrijdag werkt Rianne Steuber in groep 1/2.  
Op vrijdagmorgen is Angela op school voor de extra begeleiding van kleuters. 

Groep 1 en 2

De groep is begonnen met 15 kinderen. In de loop van het schooljaar komen er naar verwachting nog drie kinderen bij. 
In groep 1/2 werken we gericht aan de doelen voor de jongste en oudste kleuters. Deze doelen zijn o.a. gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling, de spelontwikkeling, de motoriek, de expressieve ontwikkeling, de werkhouding, de ontluikende geletterdheid en de ontluikende gecijferdheid.

De ontwikkeling van de kleuters.

We houden bijzonderheden van de ontwikkeling van uw kind  bij in het kinderdagboek. Naast het noteren van observaties, nemen we in groep 1 en 2 de citotoets taal voor kleuters en de citotoets rekenen voor kleuters af. In groep 2 nemen we ook nog de woordenschattoets af.  Daarnaast doen we de dyslexiescreening in groep 2.
Ook vullen we twee keer per jaar het kindvolgmodel in. 
Tijdens de ouderavonden informeren we u over de ontwikkeling van uw kind.

Zelfstandigheid

Bevorder thuis de zelfstandigheid van uw kleuter. Billen vegen, veters strikken, aankleden, zijn activiteiten die de meeste kleuters leren door veel te doen. Het veters strikken is iets dat de meeste kinderen eigenlijk eind groep 2 wel zouden moeten kunnen.

Gym

Kleuters gymmen op school in de speelzaal. Ze gymmen in principe op blote voeten. Mocht het i.v.m. voetproblemen of voetwratjes toch nodig zijn dat uw kind schoenen aan doet, zorg dan voor turnschoenen met antislib zool. Zie onderstaande foto. Dus liever geen sportschoenen. Zet a.u.b. de naam op de schoenen. De schoenen blijven het hele jaar op school.
       

Pauzehap en lunch

De kinderen mogen om 10.00 uur fruit eten en wat drinken. Om 11.45 uur gaan we lunchen. Geef uw kind niet te veel mee. Afspraak is dat ze alles opeten en opdrinken wat er meegegeven wordt. Duurt het eten/drinken te lang, dan gaat de trommel/beker dicht en wordt het weer meegegeven naar huis.
Geef a.u.b. 2 bekers drinken mee. Eén voor de ochtendpauze en één voor de lunch. Doe deze niet te vol. 
Op woensdag is het waterdag. Op deze dag dus geen melk, ranja o.i.d. meegeven. 

Verjaardagen vieren

Wilt u even overleggen met de leerkracht wanneer uw kind de verjaardag op school kan vieren? De verjaardag vieren we  om 8.30 uur en duurt ongeveer een half uur. Wilt u liever geen lolly’s  meegeven? Normaal gesproken mogen de ouders van de jarige hierbij aanwezig zijn. Helaas, nu even niet. 

Foto’s maken

Helaas mogen er tijdens de verjaardagen, kerstvieringen, carnaval e.d. geen foto’s en filmpjes  gemaakt worden door ouders. Dit i.v.m. de wet voor de privacy. Op school worden er foto’s gemaakt. 

Speelgoed

Kinderen mogen geen speelgoed meenemen 
naar school. Wel mogen ze voor het buiten spelen een step, loopfiets, skeelers (mits ze die zelf aan en uit kunnen doen) meenemen. Deze mogen ze alleen in de pauzes gebruiken. Voor schooltijd mag dat niet.

Letterwinkel

In de letterwinkel staat regelmatig een letter centraal. Kinderen mogen thuis op zoek naar dingen die beginnen met die letter. Deze dingen mogen ze dan meebrengen naar school. Na ongeveer 2 weken gaan de meegebrachte spullen weer mee naar huis. De letters spreken we niet alfabetisch uit, maar zoals u ziet in de bijlage.

Plastic tas

Zou u ervoor willen zorgen dat uw kind altijd een plastic tas in de rugzak heeft zitten. De rugzakken/schooltassen zitten vaak al vol met bekers en bakjes. De gemaakte werkjes passen er meestal niet meer in. 

Contact

Heeft u vragen of zijn er bijzonderheden, laat het ons weten! Echter niet bij binnenkomst van de kinderen. We zijn dan vaak te druk om u fatsoenlijk te woord te staan. 
Wilt u, als uw kind naar bijv. (tand)arts, logopedie, therapie moet, dat dan even op een briefje zetten. Als het terloops gezegd wordt, wordt het vaak vergeten. 

Tot slot

Heeft u nog vragen n.a.v.  deze brief dan kunt u altijd na schooltijd bellen. Natuurlijk mag u ons ook mailen. 
angela.roerdink@paraatscholen.nl
 
Met vriendelijke groet,
Angela Roerdink en Rianne Steuber

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT